قبل از اینکه به ثبت شرکت خود فکر کنیم ، باید با مفهوم “شرکت” آشنا شویم. شما فکر می کنید شرکت به چه معناست؟ همانطور که از نامش مشخص است، شرکت به اجماع دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی به منظور اجرای اهداف تجاری و کسب سود گرفته میگویند. شرکتهایی که هدف آن ها تجارت و یا اعمال تجاری نیست، شرکتهای حقوقی یا مدنی نامیده میشوند.
ثبت شرکت هم مانند دیگر کارهای اداری ، روندی مرحلهای و بر اساس اصول و قواعد خاصی دارد. با پیشرفت تکنولوژی باعث شده روند ثبت شرکت خیلی سرعت پیدا کند.
در گذشته شما مجبور بودید برای ثبت شرکت به سازمان ثبت شرکتهای استان خود مراجعه کنید ولی امروزه شرایطی بوجود آمده شما میتوانید با ورود به سامانه ثبت شرکتها مراحل ثبت شرکت را انجام دهید.
با این حال ، راه حلی ساده تر مقابل پای شماست؛ که تماس با دفاتر ثبت شرکتهاست . دفتر ثبت شرکت که در کمترین زمان شرکت شما را به ثبت میرسانند.
زمانی که شما نسبت به ثبت شرکت اقدام می کنید، انجام این کار باعث می شود تا همه فعالیت های شرکت از جمله کارهای اجرایی، حقوقی و مالی و انجام فعالیت های مربوط به شرکت جنبه قانونی پیدا کرده و قابل پیگیری باشند.
شما با ثبت شرکت این امکان را خواهید داشت تا کد کارگاهی دریافت کنید و تمامی پرسنل و کارمندان خود را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دهید. زمانی که شرکت شما به ثبت می رسد مشتریان اعتماد بالاتری نسبت به برند شما خواهند داشت و برای انجام فعالیتهای مختلف از جمله فعالیت های آنلاین مشتری چون نمیتواند شما را ببیند به راحتی اعتماد کرده و محصولات و یا خدمات شما را خریداری می کند
. زمانی که یک شرکت به ثبت می رسد این امکان را خواهد داشت تا به خوبی رشد و پیشرفت نماید و در سطح ملی و همچنین سطح بین المللی مشهور شود.
زمانی که شما شرکت خود را ثبت می کنید، این امکان را خواهید داشت تا برای انواع محصولات و تولیدات خود و خدمات برند مورد نظرتان را ثبت نمایید.
به موجب ثبت شرکت، مجموعه هدف این امکان را خواهد داشت تا بتواند با اسازمان های گوناگون ، نهادها و ارگان های خصوصی و دولتی وارد همکاری شود و قرارداد های مهمی که باعث پیشرفت تجاری و مالی برای شرکت میشود را عقد نماید.
همچنین با ثبت شرکت این امکان وجود دارد تا در مزایده ها و مناقصات ، شرکت کرده و سود خوبی را از این طریق بدست آورید.همچنین می توان از این طریق قرارداد های کلان با سرمایه گذاران بزرگ عقد کرد و سود مالی مناسبی را به دست آورد
. در حالت کلی ؛ با ثبت شرکت کلیه برنامه های شرکت جنبه رسمی و قانونی پیدا کرده و همه قراردادها و اسناد موجود در شرکت هم رسمیت پیدا کنند.
در معنای عام، شرکت به معنای عقدی است که دو طرف، سرمایه یا کار خود را برای رسیدن به هدفی خاص جمع میکنند . معنای خاص اینگونه تعریف شده است که شرکت بیان گر هرگونه مالکیت مشاعی بر هر مالی است.
شرکت های مدنی میتوانند اختیاری یا قهری باشد (شرکت قهری بر توافق شریک ها استوار نیست ) بنابرین هدف افراد از تاسیس و ثبت شرکت های مدنی ، تجارت و انجام اعمال تجاری نیست.
از دیگر تفاوتهای شرکتهای مدنی با شرکتهای تجاری مسائل مربوط به مالیات اینگونه شرکت هاست.
هزینه های ثبت شرکت با توجه به نوع شرکتی که میخواهید ثبت کنید تعیین می شود. این نکته را در نظر بگیرید
که پیگیری ثبت شرکت اگر توسط خودتان انجام شود یا با کمک مشاوران و افراد متخصص در این زمینه تفاوت هزینه ایجاد می کند.
برای نمونه ، هزینه هایی که برای ثبت شرکت مسئولیت محدود باید پرداخت شود شامل این موارد است:
۱- هزینه درخواست ثبت که باید به اداره ثبت شرکت ها بپردازید.
۲- هزینه تعیین نام در سامانه
۳- هزینه تهیه پاکت و پست مدارک
۴- هزینه حق الثبت در اداره ثبت شرکت ها
۵- سایر هزینه ها پس از ثبت شرکت مثل هزینه پلمپ دفاتر و …
ثبت شرکت نیز مانند تمامی موارد قانونی ، نیازمند مدارکی است که باید نسبت به تهیه آن اقدام کرد. البته برای ثبت هر شرکت متفاوت با توجه به نوع آن ، به مدارک متفاوتی نیاز است .
برای مشورت گرفتن در این باره میتوانید از دفاتر ثبت شرکت ها کمک بگیرید.
۱- کارت ملی برابر اصل کلیه سهامداران (برابر اصل در مراجع قضایی یا دفاتر اسناد رسمی)
۲- فتوکپی برابر اصل شناسنامه شرکاء و مدیران
۳- تقاضانامه ثبت شرکت با مسئولیت محدود در ۲ برگ و تکمیل آن و امضا ذیل تقاضانامه توسط کلیه سهامداران
۴- شرکت نامه ۲ برگ و تکمیل آن و امضا ذیل شرکت نامه توسط کلیه سهامداران
۵- اساسنامه ۲ جلد و امضا ذیل تمام صفحات آن توسط کلیه سهامداران
۶- صورت جلسه مجمع عمومی موسسین و هیئت مدیره ۲ نسخه که به امضا سهامداران و بازرسین رسیده باشد.
۷- اخذ و ارائه ی مجوز در صورت نیاز
۸- تاییدیه هیئت مدیره اشخاص حقوقی سهامدار، مبنی بر غیر دولتی بودن آن
۹- معرفی نامه نمایندگان،در صورتی که سهامداران و اعضا هیئت مدیره از بین اشخاص حقوقی باشند و ارائه تصویر روزنامه رسمی آگهی تاسیس یا آخرین تغییرات آن
۱۰- گواهی عدم سوءپیشینه برای کلیه اعضا
۱۱- ارائه مجوز در صورت نیاز بنا به تشخیص کارشناس اداره ثبت شرکت ها
البته لازم به ذکر است که مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در زمینه های متفاوت متغییر است.
۱- شرکت های سهامی
۲- شرکت تضامنی
۳- شرکت با مسئولیتمحدود
۴- شرکت مختلط غیرسهامی
۵- شرکت مختلط سهامی
۶- شرکت نسبی
۷- شرکت تعاونی تولید و مصرف
در صورتی که ثبت شرکت انجام نشود ، میتواند خطرها و مشکلات فراوانی را برای صاحبان و سهام داران به همراه داشته باشد.
هنگامی که شما مجموعه خود را ثبت نکنید، فعالیتهایی که صورت گرفته نمی تواند قانونی باشد و در چهارچوب قانون قرار گیر. به همین سبب بسیاری از شرکت های همکار و حتی مشتریان نمی توانند با اطمینان همکاری خود را با آن مجموعه ادامه دهند.
شرکتهای ثبت نشده با توجه به قانون امکان حضور در مجامع رسمی و مشارکت در مناقصهها و مزایدهها را ندارند . این موضوع می تواند منافع مالی و اجتماعی آن ها را به خطر بیندازد.
عدم ثبت و پذیرش مسئولیتها و تعهدات از جانب شرکا از دیگر مواردی است که میتواند برای شرکتهای ثبت نشده مشکلات فراوانی ایجاد کند.
هنگامی که شما مجموعهای را ثبت می کنید ، همه مسئولیتها، درصد سهم و مشارکت اعضا و تعهدات قانونی آن ها را به ثبت میرسانید . اینگونه، در صورتی که در خصوص هر یک از این موارد تخلفی صورت گیرد ، امکان پیگیری آن در بستر قانونی برای سایر اعضا فراهم است.
در صورتی که شرکت خود را ثبت نکنید نمیتوانید آن را برای اعطا نمایندگی و یا حتی جذب نمایندگی برندهای بزرگ توسعه دهید. به منظور دریافت نمایندگی از مجموعههای داخلی و خارجی ،ثبت شرکت و رسمیت بخشیدن به فعالیتهایی که از سوی شما انجام می شود، لازم است .
یکی از مهمترین مراحل دراین بین، انتخاب یک نام مناسب برای شرکت میباشد . وجود این نام هویتی به شرکت خود میبخشد و نام اختصاصی برای آن میباشد و کسی اجازه سوءاستفاده از خدماتی که از این شرکت ارائه میشود نمیتواند داشته باشد.
برای انتخاب نام مجموعه باید حداقل سه کلمه وجود داشته باشد و لازم است که در سامانه مربوطه ۵ نام را به سازمان ثبت شرکتها پیشنهاد دهید. اداره ثبت شرکتها با توجه به امکان یا رد صلاحیت نام پیشنهادی متقاضی، یکی از پنج مورد انتخابی را تایید و برای ثبت شرکت، نهایی مینمایند.
ممکن است مراحل انتخاب نام شرکت کمی زمان ببرد چرا که اگر دقت کافی در زمان ثبتنام وجود نداشته باشد ممکن است نامهای پیشنهادی شما رد صلاحیت شوند و متقاضی مجبور به انتخاب نام جدیدیست.
۱- کلیه ی اشخاص حقیقی و حقوقی ، از جمله ایرانی و خارجی می توانند در ایران ثبت شرکت انجام دهند.
۲- دارا بودن سوء پیشینه اشخاص مانعی جهت ثبت شرکت نیست ؛ فقط نمی توانند جزء هیئت مدیره، مدیر عامل و یا بازرسین شرکت باشند.
۳- اشخاص خارجی می توانند بدون شریک ایرانی به صورت مالکیت ۱۰۰% در ایران شرکت ثبت نمایند.
۴- چند شرکت با هم می توانند بدون وجود اشخاص حقیقی شرکت مستقلی ثبت نمایند. به منظور ایجاد اشتغال در ایران،سعی شده است تا این روند در ایران راحت طی گردد.
نظرات کاربران