کشور ما ایران هم مانند سایر کشورها پرداخت مالیات را از شرکتهایی از جمله تجاری و تولیدی که جواز تأسیس را اخذ کردهاند، دریافت میکند. جواز تأسیس مجوزی است که اشخاص حقوقی یا حقیقی برای انجام فعالیتهای اقتصادی یا تولیدی از اداره مربوطه دریافت میکنند.
دارنده پروانه مجاز است محصولاتی را در یکی از شهرکهای صنعتی که در پروانه برای همان نوع کالا و آدرس محل ذکر شده است تولید کند و سازمان صدور مجوز نیز وابسته به محصول و متفاوت است.
این گواهی که مجوز نامیده میشود در اصل یک توافق اصولی است که به متقاضی جواز تأسیس در زمینههای تولید، بسته بندی، مونتاژ، طراحی آسانسور، مهندسی و … اجازه میدهد تا فعالیتهای فوق را در مکانهایی انجام دهد. جایی که خود سازمان تصمیم به انجام آن گرفت.
این مجوز هم برای اشخاص حقوقی و هم برای اشخاص حقیقی قابل صدور است که برای هر کدام شرایط متفاوتی ایجاد شده است که باید از سوی سازمان مربوطه اقدام شود.
اشخاص حقیقی:
اشخاص حقوقی:
مالیات اخذ جواز تأسیس با توجه به نوع محصول تولیدی توسط وزارت صنعت، معدن، تجارت یا جهاد کشاورزی یا سایر مراجع ذیصلاح باید اعمال شود.
همچنین برای صدور مجوز برخی کالاها و محصولات مانند ابزار یا تجهیزات پزشکی (آمپول، نخ بخیه، تجهیزات آزمایشگاهی و …)، کارخانههای داروسازی، کارخانههای مواد غذایی و غیره باید از وزارت بهداشت برای دریافت مجوز اقدام کرد.
شرایط مالیات اخذ جواز تأسیس به طور کلی به دو گروه حقیقی و حقوقی اختصاص دارد:
شرایط برای افراد واقعی
شرایط برای اشخاص حقوقی
مالیات اخذ جواز تأسیس برای افراد واقعی عبارتاند از:
برای اشخاص حقوقی عبارتاند از:
این مجوز دقیقاً یک سال اعتبار دارد و در صورت درخواست تمدید باید تمدید شود که با توجه به پیشرفت فعالیت با نظر کارشناس تمدید میشود، در غیر این صورت مجوز باطل و عملاً باطل میشود.
با توجه به اینکه اعتبار پروانه یک ساله است لذا پس از انقضای مدت یک ساله بنا به درخواست دارنده پروانه و پس از تأیید کارشناس مربوطه مدت انجام کار تعیین میگردد. با توجه به شرایط متفاوت است
مدت زمان کار: با توجه به شرایط متفاوت است.
جواز تأسیس را میتوان به دیگران منتقل کرد اما بهتر است ابتدا برای آن اقدام شود مگر اینکه امکان صدور آن وجود نداشته باشد.
باید قبل از اخذ پروانه بهره برداری جواز تأسیس را داشته باشید.
پس از اخذ پروانه فنی مهندسی میتوان برای پروانه مهندسی اقدام کرد. پس از صدور جواز تأسیس، نسخهای از جواز صادر شده جهت اطلاع به دستگاههای دولتی مانند وزارت کار و امور اجتماعی، وزارت صنایع و معادن و … ارسال شود. در ادامه مطلب مالیات اخذ جواز تأسیس به مزایای آن میپردازیم.
استفاده از مزایای جواز تأسیس در صورتی مثمر ثمر است که مجری طرح به طور کامل و مستمر در تمامی مراحل اجرای یک پروژه تولیدی فعال باشد.
مهمترین مزیت مجوز معافیت مالیاتی این است که البته پس از رسیدن به بهره برداری و اخذ پروانه بهره برداری خواهد بود.
یکی از مزایای مجوز ایجاد معافیت مالیاتی عملکرد است که البته مشروط به ایجاد واحد تولید – طراحی – مونتاژ در خارج از شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران، قانون مصوب مجلس شورای اسلامی است.
بدیهی است در صورت اخذ پروانه بهره برداری در ۱۲۰ کیلومتری تهران با شرایط مورد قبول سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان حفاظت محیط زیست از معافیت مالیاتی موضوع قانون مالیات برخوردار خواهند شد.
در کل مالیات اخذ جواز تأسیس که در واقع میتوان گفت جواز تأسیس گواهی و تعهدی است که مالک مجاز است در محل، شهرک یا محیط صنعتی مذکور به تولید محصولاتی بپردازد که جزئیات آن ذکر شده است.
برای استفاده از خدمات ثبت شرکت و سایر خدمات در این زمینه میتوانید با شرکت سپنتا در ارتباط باشید و مشاوره بگیرید.
نظرات کاربران